Haptotherapeutische sessie

In de sessie staat de beleving voorop. We praten over vragen waarmee je komt en plaatsen die in het perspectief van je ontwikkeling en het gezin waaruit je komt. We doen simpele oefeningen (naast elkaar zitten , naar elkaar toelopen , elkaar een bal toegooien) om te ervaren hoe je in je lijf zit en hoe je omgaat met je gevoel. 
 
Daarnaast werken we met directe aanraking. Daarbij lig je op je buik op de behandeltafel en raak ik je aan op de rug. In het gedachtegoed van de haptonomie is het aanraken bij uitstek geschikt om je te laten voelen dat je bent wie je bent. Aanraken zet aan tot beleving,vooral als woorden te kort schieten of wanneer alles al is gezegd.  Als je aangeraakt wordt, vind je daar iets van; je vindt het bijvoorbeeld prettig of juist akelig, bedreigend of juist vertrouwd. Zo leer je de taal van je lichaam te verstaan en er naar te luisteren. Er komt weer ruimte om te ervaren op welke manier we ons kunnen verbinden met datgene wat we doen. 
 
Je leert je gevoel weer kennen en herkennen, zodat je weet: 
Wat wil ik 
Wat vind ik wel/niet prettig
Waar liggen mijn grenzen 
Wat betekenen werk, relaties, omgeving enz. voor mij en hoever ben ik bereid daarvoor te gaan.
Soms is aanraking zelf nog een stap te ver. We zoeken dan samen naar een weg om hierin verder te komen. Jouw veiligheid staat hierbij voorop. 
 

Welkom

Welkom op de website van Piet Titulaer
‘Praktijk voor Haptonomie’

Voor haptotherapie bij persoongerichte begeleiding.
U kunt bij mij ook terecht voor coaching bij professionele ontwikkeling. 


Contactgegevens

Hertog Reinaldlaan 3
5961TL, Horst
Tel: 06 55 86 76 78


Mededelingen

Op dit moment zijn er geen mededelingen.
Piet Titulaer