Waarom haptonomie

De mens wordt als voeler geboren en tot denker gemaakt. De nadruk ligt in onze samenleving op verstand en verstandig zijn, waardoor er weinig ruimte is voor ons gevoel. Vaak vinden we het gemakkelijk niet naar ons gevoel te luisteren en ons zelf bij herhaling te vertellen waarom we toch doorgaan met de dingen die we niet prettig vinden.
We hebben daar allerlei belangrijke redenen voor, laten beslissingen voornamelijk afhangen van wat we ervan denken en vergeten te kijken naar hoe we ons daarbij voelen. 
 
Maar dan ineens steken diezelfde gevoelens in volle hevigheid de kop op en verlies je de controle. Dit kan zich uiten in: niet lekker in je vel zitten, lichamelijke klachten als: pijn, benauwdheid, hartkloppingen, allerlei "vervelende emoties" die je geen plaats kunt geven, kwaad zijn zonder reden en zomaar huilen. 
 
Het is dan zaak weer in balans te komen zodat je weer voelt wat je denkt en denkt wat je voelt. Balans zoeken, evenwicht vinden tussen denken en voelen, vertrouwen hebben in plaats van angst; in jezelf, in de ander en in de toekomst. 
Dit is de basis voor rust en zekerheid in jezelf. 
 

Welkom

Welkom op de website van Piet Titulaer
‘Praktijk voor Haptonomie’

Voor haptotherapie bij persoongerichte begeleiding.
U kunt bij mij ook terecht voor coaching bij professionele ontwikkeling. 


Contactgegevens

Hertog Reinaldlaan 3
5961TL, Horst
Tel: 06 55 86 76 78


Mededelingen

Op dit moment zijn er geen mededelingen.
Piet Titulaer